Óriás babzsák,törpe ár.

 

 

 

Az Ön bevásárlókosara üres.

Keresés

Használati utasítás

1. A termék rendeltetése:  Beltéri vagy kültéri használatra alkalmas ülő, fekvő bútor

 2. Felépítés : Minden termékünk 3 részből áll: külső huzat, belső huzat és töltőanyag.                       

 2.1. Külső huzat

- A rendeléskor választott huzat összetétele a vásznak esetében 100% pamut, velúrnál 100% poliester.

- Strapabíró, kétsoros varrással készül, fenékrészen rejtett húzózárral, így a huzatot   könnyen le tudod húzni, ki tudod tisztítani, esetleg cserélni.

- Minden termék elülső részére ZsomiZsák logót helyezünk fel. Ettől eltérnek termékek, az egyedi név-vagy logóhímzéssel rendelt termékek. 

 2.2. Belső huzat

- Minden termék esetében egységesen minőségi alapanyagból készül, így lesz a babzsákod még kényelmesebb.

- Szintén kétsoros varrással készül, ami azért fontos, mert a belső huzat tartja meg   a töltőanyagot. A töltőanyag utántöltése céljából fenékrészen rövid húzózár található     rajta. Ezt mindig gondosan zárd be, mert ellenkező esetben a töltőanyag kifolyik a       külső huzatba.

 - A külső-és belső huzaton található szalag/gumi segítségével a két huzatot könnyebben illesztheted és helyén tarthatod. Az első tisztításnál a szalagot/gumit elkell vágni. A visszahelyezésnél a két véget össze kell kötni. Az újbóli összekötéssel a külső és a belső huzat tökéletes illeszkedését segíti elő. Amennyiben NEM köti össze a belső huzat megcsavarodhat a külső huzatban.

2.3. Töltőanyag

- Minden termékünkbe kizárólag a legjobb minőségű, Nike cell-által gyártott előhabosított polisztirol gyöngyöt használjuk. Tulajdonságai: összetétele 100% polisztirol. Allergiát nem okoz, víz-és portaszító.

- Óvd a közvetlen hőhatástól, UV-sugárzástól,esőtől! Ne juttasd közvetlenül a csatornába, vagy környezetbe, mert nehezen bomlik le, és így károsítja a környezetet. Könnyű súlya miatt az elszabadult gyöngyöket leginkább porszívóval tudod összegyűjteni.

- A ZsomiZsák babzsák fotelre jellemző, hogy formájukat beüléskor veszik fel, teljes felületen támasztják alá a testet, segítve ezzel az izmok és ízületek teljes ellazulását. Ez a töltőanyagként használt apró gyöngyöknek köszönhető.

- A ZsomiZsák babzsák fotel használatakor az első néhány hónap során a töltőanyag kismértékű zsugorodása tapasztalható (nehezebb kiszállni belőle), ilyenkor érdemes utántölteni.

3. Biztonsággal kapcsolatos tudnivalók

3.1. Kiknek ajánljuk?

- A ZsomiZsák babzsák fotelek kiválóan alkalmasak  egy fárasztó nap utáni ellazulásra. Különösen gerinc- és izomfájdalmakkal küzdők értékelik ellazító és relaxáló hatását. Mivel a testedhez tökéletesen idomul, így minimális terhelés jut a testrészekre, gerincre, hátizmokra. Ne lepődj meg rajta, ha néha el is szundítasz benne üldögélés közben

 - Kismamák különösen nagy hasznát veszik a terhesség utolsó hónapjaiban, illetve szoptatáshoz nagyon ideális, megspórolhatsz vele egy szoptatós párnát.

 3.2. Mire kell vigyázni használat közben?

- Fontos, hogy a biztonság megtartása érdekében a következő szempontokat vedd figyelembe ZsomiZsák babzsák foteled használata közben!

- A fotelből való kiszállás időseknek és mozgásukban korlátozott személyeknek gondot okozhat, ezért a balesetek elkerülése miatt, amikor ilyen személy használja a fotelt, ne hagyd felügyelet nélkül, vagy állítsd a fotelt valamilyen stabil bútor, korlát mellé, amiben felálláskor meg lehet kapaszkodni. A kiszállást az is nehezíti, ha a töltőanyag mennyisége kevés, ebben az esetben érdemes utántölteni.

3.3. Mitől óvd a ZsomiZsák babzsák foteled?

- Közvetlen hőtől, tűztől, maró vegyszerektől, esőtől óvd a babzsák foteled, mert maradandóan károsodhat a huzat és a töltőanyag.

- Ha bármilyen szennyeződés, vagy nagyobb mennyiségű folyadék éri a babzsák fotelt, próbáld meg kitisztítani a külső huzatot, a belső huzat és a benne lévő töltőanyag szabad levegőn néhány nap alatt szárad ki. Amennyiben szükségesnek látod a belső huzat tisztítását, a töltőanyagot előbb át kell töltened egy nagyméretű nylon vagy textilzsákba, majd a huzat száradása után vissza. Ez a művelet igen nehezen végezhető el otthoni körülmények között, ezért elvégzését csak nagyon indokolt esetben javaslom.

- Éles, szúró tárgyakat tartsd távol a babzsák foteltől, mert kiszakíthatják a huzatot, így a töltőanyagként használt polisztirol kifolyhat a huzatból. Ha mégis ilyen baleset fordulna elő, próbáld meg a lyukat bestoppolni, a kifolyt golyókat pedig felporszívózás után visszatölteni a belső huzatba.

- A garancia a nem rendeltetésszerű használatból származó károsodásokra nem vonatkozik. Ha mégis előfordulna valamilyen baleset, ami  tönkreteszi a huzatodat, rendelhetsz tőlünk külön akár külső vagy belső huzatot, illetve ajánljuk figyelmedbe raktárkészletről vásárolható kedvezményes huzatainkat.

4. Tisztítás, karbantartás

4.1. Huzat tisztítása

- Huzatként használt anyagainkat igyekszünk úgy megválogatni, hogy azok otthoni tisztítása ne jelentsen problémát. Ez kényelmesebbé teszi számodra babzsákfoteled karbantartását, mivel nem szükséges tisztítóban végeztetned a tisztítást, amivel időt és pénzt takaríthatsz meg.

- Tisztításkor a külső huzat fenékrészén lévő húzózár segítségével tudod a huzatot kibontani. A külső-és belső huzat (különösen a babzsák felső részén) kötöző szalaggal (gumi)van egymáshoz erősítve. A külső huzat lehúzásakor ezek kioldásával,elvágásával tudod csak szétválasztani a két huzatot.

- A külső huzatot kifordítva, egyéb textíliáktól lehetőleg elkülönítve mosd, figyelembe véve a bevarrt címkén lévő utasításokat.  Az elkülönített mosásra különösen az élénkebb színű pamut huzatok esetében van szükség, illetve ajánlott színfogó kendő használata, mert ezek esetlegesen engedhetik a színüket.

- A pamut huzatok 40 fokon moshatók semleges mosószerrel, illetve közepes hőfokon vasalhatók. A poliészter huzatok szintén 40 fokon moshatók, vasalása tilos,az anyag olvadásához vezethet. A belső huzat és a töltőanyag mosását otthoni körülmények körött nem javaslom.

 4.2. Huzat felhúzása

 A megszáradt huzatot így húzd fel a babzsák fotelre:

  • fordítsd ki a huzatot, a színoldala legyen befelé
  • a babzsák fotelt állítsd a talpára
  • az ülőrészre fektesd rá a huzat ülőrészét
  • kösd össze a szalagokat
  • fordítsd rá a huzatot a babzsák fotelre
  • a hátára fektetve folyasd bele a babzsák felső részébe a töltőanyagot
  • alsó részénél fogva rázd helyére a zsákot, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon benne
  • húzd be a húzózárt

4.3. Napi karbantartás

- Ahhoz, hogy ZsomiZsák babzsák foteledben kényelmesen elhelyezkedhess, fontos hogy időnként ellenőrizd a két huzat megfelelő illeszkedését.

-  A kötöző szalag mindig legyen összekötve, amivel a két huzat könnyebben illeszthető és együtt tartható. Ellenőrizd, hogy a szalag megfelelően össze vannak-e kötve, illetve hogy a szabásvonalak mennyire vannak fedésben.

- Ezek után nincs más dolgod, mint két kézzel a babzsákot megragadni a tetejénél fogva (lehetőleg ott, ahol a szalagok vannak) és a babzsákot megemelve erőteljesen megrázogatni, hogy a töltőanyag egyenletesen eloszoljon a huzatban. A babzsák fotel megemelését és felrázását lehetőleg minden beülés előtt végezd el, így sokkal kényelmesebb pihenésben lesz részed. 

5. Utántöltés

- A polisztirol golyók jellemző tulajdonsága, hogy néhány hónapos használat után térfogata kismértékben zsugorodik.

- Átadáskor a fotelokat kissé túltöltjük, ennek ellenére előfordulhat, hogy az említett zsugorodás miatt szükséged lesz egy egyszeri utántöltésre. Ezt leginkább azon tudod lemérni, hogy mennyire nehéz kiszállni a babzsák fotelből.

- Tapasztalatunk szerint a zsugorodás mértéke általában nem haladja meg a 10%-ot, ezért kb az eredeti töltőmennyiség 10%-ára van szükség utántöltéskor. Az általunk használt Nikecell-gyöngy a legjobb alaktartó képességekkel rendelkezi, ezért javaslom, hogy akár tőlünk, akár máshonnan vásárolsz utántöltésre polisztirol gyöngyöt, ezt a minőséget válaszd.

- Utántöltést a belső huzaton lévő kis húzózár kinyitásával végezhetsz. Az utántöltés   megkezdése előtt mindenképpen kérj segítséget valakitől a babzsák fotel tartására, különben előfordulhat, hogy a golyók kifolynak a huzatból, és ezek összeszedése nem könnyű feladat. A művelet végeztével győződj meg róla, hogy sikerült-e jól bezárni a húzózárat.